(Inpak)stress voor Vietnam

by

Waarom heb ik altijd stress voor mijn vakantie? Dat heet gewoon slechte voorbereiding, Justine. Ik heb gewoon een druk leven met werken, taarten bakken, bloggen en socializen. Zelfs vrienden snappen niet hoe ik alles in een dag prop. Afgelopen donderdag was het mijn laatste werkdag. Out-of-office aan, check. Je zou dan en YAY gevoel moeten hebben toch? Nee, ik was gesloopt met als gevolg dat ik vrijdag met een migraine op bed leg. Dag, dagje inpakken.

Met al zo’n 3 maanden de vliegtickets naar Vietnam in de pocket, heb ik het inpakken weten uit te stellen tot aan nu.

Spanning voor Vietnam
Dat ik een migraine aanval kreeg was eigenlijk niet zo gek. Een enorm drukke week en het hele weekend vol met afspraken met vriendinnen. En daar tussendoor nog even inpakken en de laatste dingen kopen. Ja mijn hersenen dachten natuurlijk ‘Nee meissie, jij moet RUSTIG aan doen en chillen. We vloeren je wel even met migraine, dan weten we zeker dat je niks kunt doen’. Nou, al mijn afspraken afgezegd (haat ik) en heb helemaal niks gedaan. En het is natuurlijk allemaal spannend. Ik ga voor het eerst met een backpack rondtrekken door een land wat ik niet ken. Ik ben al verwend met Indonesië. Daar weet ik gewoon de weg en spreek de taal. Dus, ja ik ben best zenuwachtig.

Inpakstress
Een eerste keer backpacken, HELP! Dat betekent niet teveel meenemen, want elke kilo is weer een last op je schouders. Na weken lang onderzoek te hebben gedaan welke backpack ik moest hebben was ik eruit. Ik moet er een van 55 liter hebben. Natuurlijk keek  ik naar die van 70 liter, want dat formaat zag er wat geschikter uit voor het aantal spullen die ik normaal meesleur. Die rugzak kwam boven mijn hoofd uit. ‘Nee, mevrouw u moet echt niet groter dan 55 liter nemen. Anders val je om’ . Ik had de rugzak nog steeds niet besteld, weet ook niet waarom ik het zolang uitstelde. Maar het was maar goed ook want ik werd vorige week verrast door mijn vrienden met een backpack! Happy as a Hippo!

Handige inpakgadgets


Gelukkig heeft mijn backpack een handige rits aan de voorzijde. Zo kan ik overal makkelijk bij. Om het nog makkelijker te maken heb ik Packing Cubes! Wat een uitvinding is dat. Zo houd je alles heel georganiseerd en hoef je niet je hele tas overhoop te gooien. Deze zijn natuurlijk ook handig voor in je koffer.
Je kunt ze hier bestellen. Ze hebben nu hun assortiment trouwens uitgebreid met ook een packing cube voor je BH en ondergoed en kabeltjes. Had ik eerder moeten weten, shoot.
Verder gebruik ik voor kleine prulletjes ook van die kleine enveloptasjes. Daar stop ik bijvoorbeeld alle opladers & stekkers in.

Lange vlucht

Ik heb morgen een lange vlucht voor de boeg en ben ik 24 uur onderweg. Ik vlieg via Taipei (Taiwan) naar Ho Chi Min en vervolgens een binnenlandse vlucht naar Hanoi waar mijn reis gaat starten. Eerlijk, zo’n lange vlucht daar krijg ik ook stress van. WTF, ga ik doen? Heb al bedacht dat ik mijn ‘handletter’ skills ga oefenen in het vliegtuig of iets dergelijks. En natuurlijk een planning maken met wat ik allemaal wil zien en doen. Ik zou eventueel ook nog mijn Vietnamese taal skills kunnen oefenen ;).

Volg mij
Tijdens mijn reis kunnen jullie mij alleen via instagram @justinebiesot volgen. Dus volg mij als jullie dat nog niet deden. Ik kijk zo uit naar al het lekkere eten! Voor nu, is Eat Sleep Dress ook even met vakantie en ben ik over een maand weer terug met een nieuwe blog.

Liefs,

Justine

No tags 0