#1 Vietnam – even bijkomen

by

Hoi, daar ben ik weer. Soort van. Half. Pffff, het is toch even bijkomen na zo’n reis. Je gaat ineens van enorme drukte naar rust. Van 32 graden naar 8. Van pho naar stamppot.
De reis naar Vietnam was indrukwekkend, gestoord en prachtig tegelijk. Het was een lange reis er naar toe en terug (lees: boek nooit je vlucht via Taipeh). In Vietnam hebben wij ook alle mogelijke vervoersmiddelen gebruikt om van plek naar plek te reizen. In die 3 weken ben ik 9 keer de lucht in gegaan, 9 x geland, heb ik de nachttrein gepakt, slaapbussen, de motor, een scooter, een boot en zelfs de fiets.

Het was voor mij de eerste keer met een backpack op vakantie. En eigenlijk is het mij prima bevallen. Die gigantische suikerspin koffer kan wel de deur uit. Met zo’n rugzak kun je je snel verplaatsen. Okay, hij is alleen niet ‘shop-proof’ dus veel gewinkeld werd er niet. Ik heb 5 kilo extra bagage mee naar huis genomen. Deze 5 kilo bestond uit een extra setje kleding, jas, souveniertjes, koffiebonen en gadgets om Vietnamese koffie te maken.

Bij thuiskomst had ik natuurlijk last van een een jetlag. Hij is nu een beetje weggetrokken, dus geen afleveringen van de Black Mirror meer kijken om 3 uur in de nacht. Nu heb ik alleen nog last van buikpijn en misselijkheid. Tijdens mijn reis heb ik een bacteriële buikinfectie opgelopen. Géén idee wat het was maar ik vermoed de ijsblokjes in mijn Vietnamese ijskoffie. Daar een antibiotica gekregen en wat bleek gisteren aan mijn bezoek bij mijn eigen huisarts: ‘Huh, dat is een antibiotica voor een blaasontsteking en deze pillen schrijven we niet voor vanwege de bijwerkingen. Die buikpijn en misselijkheid kan nog wel even 3 weken duren voor het weg is.’ Zucht heb ik weer…verkeerde medicatie

Goed, het komt allemaal wel goed. Nu willen jullie vast weten wat ik allemaal gedaan heb! Tof! Omdat ik een shitload aan foto’s heb, ga ik mijn reis in stukjes knippen en daarnaast ook handige tips voor als je zelf naar Vietnam gaat.

Tot snel!

No tags 0