Update Elite fit – refeed week

by

Afgelopen week deelde ik de resultaten van mijn eindmeting bij Elite Fit (blogpost lees je hier). Na een fantastisch resultaat mochten we een week lang alles eten waar we zin in hadden. Ik moest dit nog even 2 x navragen of ze serieus waren. En het was serieus.
Onder de naam refeed week konden we eten waar we zin in hadden. Dit om je lichaam weer een boost te geven, zodat die daarna weer harder gaat werken. Met deze post wil ik graag delen hoe mijn lichaam eruit zag na die refeed week en hoe ik mij voelde. Achteraf gezien had ik aan een weekendje ‘cheaten’ ook wel genoeg gehad.

Ik hoopte eerlijk gezegd dat ik na 4 maanden mezelf wel kon inhouden. Slechts een stukje chocolade of een handje chips. Maar nee, ik werd gierig. Ik wilde alles eten wat ik de afgelopen 4 maanden heb gemist.

“Als je hem een vinger geeft, neemt die je hele hand”

Je moet niet tegen mij zeggen, neem komende week gewoon alles waar je zin in hebt. Volgens mij bedoelde Elite Fit gewoon ‘normaal’ eten  1 bakje chips niet 3 zakken. 4 maanden lang heb ik van alles moeten laten. Heb ik vooral de chips en chocolade gemist. Ik had gehoopt dat niks mij meer smaakte en ik gewoon een beetje zou pakken. Maar nee het is een beetje uit de hand gelopen. Ik heb letterlijk alles gegeten wat ik de afgelopen 4 maanden heb gemist.  Pizza, burgers, frietjes, chips, heel veel chips, ben & jerry’s, chocolade en dropjes. Ik ben zelfs naar de Mc Donalds geweest. Terwijl ik dat niet mega boeiend vind. Ja, afgelopen week was ik die emo-eter.
Woensdag was ik er eigenlijk al klaar mee, maar het lukte gewoon niet om te stoppen. Want in je hoofd weet je, ‘ik heb nog tot zondag’. Ik besloot om het er maar van te nemen en gewoon alles op te eten wat er nog in huis was.

Een echte draak

Een week vol lekkers brengt ook een aantal nadelen met zich mee. In de eerste dagen merkte ik niet zoveel. Maar halverwege toverde ik om tot een echte draak. Misschien dat niet iedereen het aan mij gemerkt heeft maar ik was zo prikkelbaar. Ik werd boos om alles, voor m’n gevoel zat alles en iedereen mij in de weg. Ik was een echte negatieve toeter. Hierdoor merkte ik echt dat het ‘slechte’ invloed had op mijn humeur. Ook was mijn energielevel was  flink gedaald. Ik sliep daardoor wel meer dan normaal hahaha. Daarnaast kreeg ik ook aftes in mijn mond. Op mijn laatste cheatdag bereikte ik mijn hoogtepunt. Ik moest keihard janken en er ging alleen maar door mijn hoofd ‘WAAROM HEB JE,JE ZO LATEN GAAN?!’ Dit was o.a. naar aanleiding van de weegschaal die 66,7 kg aangaf! Wat? Ben ik serieus 4,3 kg in een week aangekomen?

Before & after refeed week

Ik wilde jullie ook graag laten zien wat een cheatweek met mijn lichaam heeft gedaan. Mijn lichaam was letterlijk ontploft. Alles was opgeblazen. Mijn nieuwe broek die ik na de eindmeting had gekocht zat zo strak dat ik er buikpijn van kreeg. Op dat moment dacht ik echt, NOOOOOOO waarom heb ik mij zo laten gaan? Maar bij Elite Fit zeiden ze dat die extra kilo’s voornamelijk vocht was en dat het allemaal weer goed zou komen. Na die refeedweek moest ik gelijk een week fase 1 eten (geen suikers, lactose & koolhydraten). Dit is gelijk ook de start van mijn nieuwe schema.

img_6073

Foto 1: De ochtend, tijdens de eindmeting, Foto 2: Maandagochtend na de refeed/cheatweek, Foto 3: Maandagochtend na fase 1

Inmiddels zijn die extra kilo’s er ook weer af. Gelukkig hahah! Bizar toch hoe je lichaam zo kan opblazen? Ik ben blij dat ik weer gezond, saai en normaal eet. Beter voor mijn humeur en anderen hahah. Voor mij géén cheatweek meer. Ik houd het mooi bij een weekendje 😉

 

 

 

No tags 0