Update: Elite Fit – op de helft

by

Yes, ik heb inmiddels 8 weken Elite Fit achter de rug! Na week 4 mochten wij koolhydraten eten en eindelijk trainen! Het trainen was iets waar ik echt naar uitkeek en nog steeds. Iedere week, iedere les is anders. Het enige wat je weet is dat je na een les aan het infuus moet en kapot gaat. Gelukkig helpen de trainers je erdoorheen, wat super fijn is. Want je kunt meer dan je denkt.
Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het nu zwaarder dan aan het begin heb. Echt het gevoel om te gaan snaaien en zo’n zin in chocolade en patat zwemmend in de mayo. Maar waarschijnlijk zijn het de vrouwelijk hormoontjes. Ik word wekelijks op werk geconfronteerd met kroketten, taart, brownies en nog meer lekkere dingen. Dat maakt het soms wel een beetje moeilijk.

Trainingen
img_4971
Ik train 3 x in de week. Ik volg 2 x een les Metcon 30; een full body work-out waarin je 30 minuten intensief traint. Het zijn allemaal verschillende oefeningen zoals slam balls, assault bike, ski er, burpees, jump squats etc. Daarnaast volg ik 1 x per week een les Power Building of Iron Ladies. Het zijn beide krachttrainingen waarbij de focus bij de Iron Ladies vooral op de benen ligt. Iedere week merk ik dat mijn conditie verbeterd en ik sterker word. Mijn record kg voor het deadliften is 55 kg en squatten 30 kg.
Na de training heb ik altijd een half uur nodig om even bij te komen maar daarna kun je de wereld weer aan.

Tweede meting
img_4970
Vorige week zaterdag was het tijd om weer te gaan meten. Meten met een lint en op de weegschaal.
Er is resultaat, maar niet waar ik op gehoopt had. Natuurlijk is het lastig in te schatten hoeveel goed is, maar voor mijn gevoel was het best weinig. Ik heb dit aangegeven en het advies gekregen om 6 dagen zoals fase 1 te gaan eten (geen koolhydraten, fruit, lactose en suikers) en 1 dag fase 3 met onbeperkt koolhydraten.
Ik moet dit twee weken doen om te kijken of dit werkt voor mij. Het leek er namelijk op dat mijn lichaam al gestagneerd was, dus er eigenlijk niet zoveel gebeurde.

Dit zijn mijn resultaten. De startmeting, na 4 weken en de laatste meting na 8 weken:

Tanita meting

  • Gewicht: 68,8 kg / 66,2 kg / 65,7 kg
  • Vetpercentage %: 34,3 % / 31,8 % / 32,4%
  • Spiermassa (KG): 43,5 / 42,8 / 42,2 
  • Echte leeftijd: 43 / 36 / 37
  • Visceraal vet: 4 / 4 /4

Omtrek meting

  • Nek: 33 cm / 33 cm / 32,5 cm
  • Borst: 89 cm / 86 cm / 84 cm 
  • Taille: 88 cm / 84,5 cm / 83,5 cm 
  • Bovenbeen: 58 cm / 57,5 cm / 56 cm
  • Heup: 107 cm / 104,8 cm / 103,5 cm

Natuurlijk mag ik niet klagen. Maar als je al 8 weken bezig bent dan verwacht je misschien dat het sneller gaat. Ook omdat je zo op je eten aan het letten bent. Bij mijn mede Elite Fitters gaat het bij de één sneller dan bij de ander. Ook zit er een verschil tussen mannen en vrouwen. Ieder lichaam is anders.
Goed we gaan weer vrolijk verder! Nog 7 weken te gaan!

Benieuwd naar Elite Fit? Klik hier om naar de website te gaan.

 

No tags 0