Justin Bieber Purpose Tour – Een complete fail!

by

Een jaar geleden zat ik vol spanning achter mijn laptop om een kaartje voor Justin Bieber te bemachtigen. Na een hoop refreshen, stress & geduld had ik eindelijk een kaartje voor de Golden Circle weten te bemachtigen. Yes, in de pocket! Ik ben geen echte ‘Belieber’ maar goed we kunnen het er allemaal over eens zijn dat zijn laatste album ‘Purpose’ toch echt wel goed is.

Sunday Funday!

Afgelopen zondag was het eindelijk zover, ik ga Justin live zien. Ja, bij zo’n grote artiest heb ik hoge verwachtingen net als bij Beyoncé en Justin Timberlake. Nu vond ik het totaal niet nodig om ‘extra vroeg’ aanwezig te zijn. Nee precies om 19.30 uur was prima. Vanuit Utrecht reed ik samen met vriendin Wendy onder het genot van Justin’s hits naar het GelreDome in Arnhem. Onderweg nog even een ‘food stop’ gemaakt bij de Mc Donalds (ja, eet ik ook gewoon) in Veenendaal. De Mc D zat stampend vol met Beliebers. Zo konden wij ook vast wennen aan die hysterie. Na een snelle hap, zijn we snel doorgereden naar Arnhem. Wij hebben er zin in, een echte Sunday Funday!

img_1838

Purpose

Ja ‘Purpose’, na gisteravond vroeg ik mij zeker af wat zijn bedoeling was om überhaupt in Nederland te komen met zijn ‘Purpose tour’ show?
Goed, laat ik bij het begin starten. Ik was namelijk nog enthousiast toen ik de Golden Circle binnenliep. Ja een plekje waar je zeeën van ruimte hebt en alles toch goed kon zien. Het was 20.00 uur er draait nog een Calvin Klein reclame op het scherm met ‘sexy’ Justin. Tja, we weten allemaal dat ik veel te oud ben voor de 22-jarige Justin, maar hello BODY. Okay, okay!

3,2,1 met vette visuals op de schermen start de show eindelijk! Hij komt op in een soort van plastic doos … hoezo? Je bent toch geen aap? Ik had wel een wat meer spectaculairdere entree verwacht.

img_1795

Hij kwam uit zijn plastic doos en ik zag geen sexy Justin waar ik het net over had maar een jochie in een oversized kloffie. Hij straalde niks van ‘hotness’ uit. Qua kleding was het sowieso helemaal niks. Ik vraag  mij af of hij een stylist heeft of zelf zijn kleding uitzoekt met een I don’t care attitude. Ik denk het laatste. Want met een joggingbroek & oversized t-shirt moet je gewoon lekker op de bank zitten met Netflix aan.

Intussen is mijn aandacht afgedwaald naar het scherm, want erg gaat ineens een giraffe voor mij staan. Huh, hij zingt helemaal niet. Althans, je hoort zijn stem maar zijn microfoon was niet in de buurt van zijn mond. WTF, hij zingt over z’n liedjes heen (als die überhaupt echt zong), wanneer het hem uitkwam. Wat dus niet zo vaak was. Hij had duidelijk géén zin om te zingen. Dansen deed die ook maar half.

img_1804

Sorry

Artiesten die met passie hun optreden geven, daar straalt het vanaf! Denk aan Beyoncé of Justin Timberlake. Hun enthousiasme is aanstekelijk bij een optreden.
Bij Justin straalde er letterlijk niks van af. Er zat totaal geen sparkle in zijn ogen en toen zag ik het. Het jochie heeft er helemaal geen zin in. Hij straalde een en al ondankbaarheid uit.
Lieve Justin, je staat tweemaal in het GelreDome met DUIZENDEN Beliebers en je kunt geen eens een glimlach je gezicht toveren?  Al deze mensen hebben zoveel moeite gedaan om je te kunnen zien; De stress achter de computer om een kaartje te kunnen bemachtigen, een duur kaartje en de ellendige files. En jouw echte fans hebben zolang in de rij gestaan om jou te kunnen zien. Dit allemaal voor jou.
Duizenden fans die voor jou kwamen en het leek je helemaal niks te doen. Voor jou was het ‘just another show’. Sorry, maar had in ieder geval het fatsoen om alsof te doen.

Ja ik ben lichtelijk gefrustreerd, want ik had iets meer van meneer Bieber verwacht en voor mijn € 100,-. Totaal geen jongetje verwacht die zichzelf heel wat vindt. Maar goed, ik heb mij overigens prima vermaakt met de mensen op mij heen; huilende meiden, (wake up, Justin does not care), Meiden die serieus dachten dat hij hen aankeek (lieve schatten, van zo’n afstand met al die lichten ziet hij helemaal NIKS), Boys (zonder vriendin) die alle liedjes uit hun hoofd kenden, WAUW.

Sorry, voor mij géén Bieber concert meer.

 

 

No tags 1
  • Dennis van Elten

    100 euro…. pff never nooit voor een concert kaartje vooral als hij zelf al niet zingt.

    • Justine Biesot

      Mijn duurste kaartje ooit was die voor Justin Timberlake, maar dat was het zeker waard. Super vette show. Daar was dit helemaal niks bij.