Goal digger (+boek aanrader)

by

Mweh. Op het moment zit ik midden in m’n tentamenperiode. Het is gelukkig wel de één na laatste van dit jaar, dat verlicht de pijn een beetje. Naast voorbereiden op tentamens ben ik ook bezig met het tikken van een portfolio, wat dit keer best leuk is! Dit portfolio moet gaan over mijn persoonlijke drive in het leven. ‘Op welke manier wil ik mijn doelen bereiken?’ Mijn diploma, een goede baan, zorgen dat ik ’s ochtends op tijd de deur uit ga… dat ging er door mijn hoofd qua doelen. En in de eerste instantie wist ik niet direct het antwoord. Het klinkt ook zo zweverig, vind je ook niet?

Maar het antwoord stond allang klaar. Misschien wist je het al door dit artikel, maar positief zijn is mijn drive. Uit mijn ervaring brengt het je verder dan je in de eerste instantie had gedacht en je brengt het vaak onbewust over naar je omgeving. Woohoo, win-win.
Wat je doelen ook zijn, de weg daar naartoe is nog veel belangrijker dan je doel op zich. Want als je weet wat je doet, kom je er echt wel (toch?).

IK!
Nou, toen ik het eerste hoofdstuk las uit het boek ‘IK’ werd ik er aan herinnerd hoe nodig een plan van aanpak ook alweer is. En niet alleen voor een te halen deadline of hoe je je geld wilt verdienen. Hoe meer ik las, hoe meer zelfbewust ik werd. En er staan boeiende oefeningen in die je bij je vriend, vriendin, collega en je familie kan uittesten. Ook staan er inspirerende levensmotto’s in van onder andere Mahatma Ghandi en Ralph Waldo Emerson.

‘’Do not go where the path may lead,
go instead where there is no path
and leave a trail.’’-
Ralph Waldo Emerson

Goals
Ik heb het boek nog niet uit, maar ik zal hem zeker uitlezen, want het boek belooft je te helpen om:

  • beter dan ooit in kaart te brengen wie je bent, wat je doet en hoe je dat bereikt
  • te ontdekken wat je talenten, je passies en je diepste kern werkelijk zijn
  • het mooiste op aarde te vinden: je eigen ik.

Ik ben benieuwd of het boek haar doelen behaald heeft wanneer ik klaar ben met lezen. Hoe streef jij je doelen na? En zou jij het boek willen lezen?

 

  • http://bryandiender.nl bddiender

    Leuk om te lezen. Hoe streef ik mijn doelen na? Mezelf laten inspireren door boeken, films en mensen. Laatst heb ik nog een visionboard gemaakt met foto’s en citaten. Elke dag kijk ik even het bord, dan weet ik weer waarom en waarvoor ik bezig ben. Succes met de tentamens.