Sonar festival & bestolen in Barcelona

by

Ik heb even de ‘memo’ gemist dat Barcelona bekend staat om de ‘zakkenrollers’. Iedereen waarschuwt mij altijd, ‘let op je spullen, doe je tas goed dicht, blabla’. Hoe voorzichtig je bent, je bent binnen een paar tellen ook je spullen kwijt.

Afgelopen vrijdag ging ik naar het Sonar Festival in Barcelona. Na mijn haar bij een vreselijke Chinees Spaanse kapper te hebben gedaan met een massage van 2 seconden was ik klaar voor het feest. Mijn eerste festival in het buitenland. We kwamen speciaal voor Flume een DJ uit Australië. Hieronder één van mijn favorieten (kun je aanzetten terwijl je verder leest):

Super chill is die toch? Anyways we liepen door de massa naar voren want we wilden natuurlijk vooraan staan om naar de wonderboy van de Electronic beats, Flume te kijken. Tussen de mensen door wurmden we ons naar voren. Toen we er eindelijk erdoorheen waren zag ik dat mijn tas open stond. De tas die ik voor mij droeg. WTF?! Ik graaide in mijn tas en voelde (gelukkig) twee portemonnees. Ik weet zeker dat ik mijn tas niet open heb gelaten en toen kwam het besef. Ik ben gerold en mijn telefoon is weg, HOLY SHIT! Ik kijk snel om mij heen en zie alleen een massa aan mensen.
Heel hard janken was een optie of even rustig nadenken wat ik moest doen. We zijn gelijk uit de massa gegaan en in paniek kwam ik niet meer op de app ‘zoek mijn iPhone’ komen. Op gegeven moment wist ik het weer en hebben we snel de app gedownload. Het was ook al 2 uur in de nacht en ik wist geen één telefoonnummer uit mijn hoofd. Na ‘zoek mijn iPhone’ te hebben geïnstalleerd ben ik snel ingelogd en zag ik dat mijn telefoon midden in de zaal was. Je hebt er niet zoveel aan want je weet niet wie ‘m heeft.

13499549_10208739339494725_2001383758_o

 

Het zou mooier zijn als er een soort van noodvlaggetje uit je telefoon zou komen met een knetter hard alarm
‘Hier ben ik, kom mij redden uit de klauwen van deze creep’.

Mijn telefoon is dus uitgezet en vandaag de dag is die weer te vinden. Mijn telefoon is nu hier op het moment:

Screen Shot 2016-06-21 at 15.15.18

Dus als iemand daar in de buurt is en die mijn iPhone met donut case ziet? Verkoop die kerel een knal en pak mijn telefoon!
Nu heeft mijn vriendin C. vandaag een sms gekregen dat mijn telefoon is gevonden en dat we naar een website moeten om de telefoon te claimen. Natuurlijk hartstikke nep en geeft het de dieven de mogelijkheid om echt in mijn telefoon te komen. Ik heb inmiddels mijn iPhone gewist via iCloud.

13467622_10208745372325542_426028073_o

 

Het gekke is dat het mij eigenlijk niet heel veel doet. Ik kon het moment iedereen wel een knal verkopen want iedereen was verdacht. Natuurlijk is het super k*t maar ik heb wel zoiets van er zijn ergere dingen en het is maar een gebruiksvoorwerp die vervangbaar is. Het is natuurlijk ook diep triest dat je in iemand anders tas moet graaien voor spullen omdat jezelf niet er hard voor wil werken. Het enige irritante is dus dat ik nu telefonisch onbereikbaar ben en mijn simkaart pas eind van de week binnenkomt, dus het is even wat stiller op Instagram en de andere kanalen. Hopelijk ben ik snel weer terug.

Dus weer een wijze les geleerd. Ik dacht dit overkomt mij nooit maar het is toch gebeurd. Dus pas alsjeblieft goed op je spullen. Verstop je waardevolle spullen achter 20 ritsen en slotjes en houd je tas vast!

 

 

 

No tags 0