#2 Brain barf Pokémon Go – een stukje jeugdsentiment

by

” Pokémon – Something that you’ve pretended not to like since you turned 11, yet can’t deny how sick it would be if they really existed.”

Oké, sinds vorige week ben ik eigenaar van de app Pokémon Go. *Eye rollin*, wtf is dit en ik hoef niet te weten hoeveel Pokémons je hebt gevangen. Tot ik zag dat er augmented reality in de app zit. “What?! Ik wil ook op de foto met een pokémon. Sinds gisteren ben ik eigenaar geworden van de ‘legale’ versie op mijn iPhone. Gelukkig log je in met je gmail account. Was even bang dat ik weer opnieuw moest beginnen want missy is al bij level 9, haha.
Ja, de app bracht ook weer herinneringen naar boven. Als echte Asian, was ik natuurlijk Pokéfan. Alle afleveringen heb ik minstens drie keer bekeken. Brock, die op iedere chick verliefd was en altijd werd afgewezen. Pikachu, Snorlax en Jigglypuff waren mijn favorieten. Oh en ik spaarde ook de stickers. Die je zo leuk in een album kon plakken.

Pokémon Go

Na de tv-series, de Nintendo game en de kaarten is er nu eindelijk Pokémon Go. Afgelopen weekend werd de app ook in Nederland gelanceerd. Ik was al een paar dagen actief met een illegale versie. Een week geleden werd de app gelanceerd en is sinds 16 juli 2016 nu ook ‘legaal’ te downloaden. Met Pokémon Go kun je Pokémons vangen door pokéballs naar de te gooien. Door ‘AR’ (augmented reality) kun je de Pokémons in de ‘echte’ omgeving zien. Verder vind je allemaal Pokémon stops waar je pokéballen, eieren, etc kunt vinden. Je verzamelt de Pokémons, laat ze evalueren en maakt ze sterker. Zo kun je ook battlen met andere in een Pokémon gym. Dit heb ik overigens vanochtend voor het eerst gedaan maar ik faalde compleet.

13620221_10153543704916831_2833096679940844401_n

Jigglypuff op kantoor 

Even de voor- en nadelen op een rijtje: 

  • Je gaat erop uit om Pokémons te zoeken. Dus je blijft lekker in beweging.
  • Om een ei uit te laten komen moet je dus minimaal 2 km wandelen. Dus nog meer beweging.
  • Je ontmoet nieuwe mensen. Misschien een beetje awkward omdat je al zo oud bent en je kids van 13 tegenkomt. Maar whatever, jeugdsentiment.
  • Je wordt heel blij als je een zeldzame Pokémon vangt.
  • Je cultuurkennis wordt vergroot. Elke Pokéstop is een belangrijk gebouw, monument o.i.d.

De minpunten 

  • Batterij gaat heel snel leeg
  • Veel dezelfde Pokémons, dat het bijna irritant wordt
  • Je let niet echt meer op het verkeer. Dus pas op.

Ik vind het in ieder geval leuk om te doen. Kan misschien wel een hype zijn en veel mensen zeiken erover dat men er mee moet kappen. Mensen spelen gewoon de spellen die zij leuk vinden. Ik heb namelijk het hele candycrush aan mij voorbij laten gaan. Heb ik ook nooit wat over gezegd. Alleen alle uitnodigingen geblokkeerd hahaha.

Speel jij het? Of ben je nu nieuwsgierig? Let me know X

 

No tags 0