Hotellife – Ibis Amsterdam

by

Say good morning to your body; take time to eat a healthy breakfast!

Yep, na een zomer lang lekker borrelen, snacken en genieten van allerlei heerlijke terras knabbels was de uitnodiging van Ibis Breakfast Club de perfecte start om weer even de focus terug te brengen op jezelf! Focus on me, actief en gezond leven; maar dit ook bewust doen en volhouden. Want anders werkt het niet, tenminste niet bij mij. En wat is dan het belangrijkste?? juist de start van je dag, want een goed begin is het halve werk toch??

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nadat we vrijdagavond waren ingecheckt bij Ibis Amsterdam Centre Stopera (om de hoek bij het waterlooplein, dus zo goed als midden in het bruisende centrum van A’dam) kregen we een inspirerende workshop van Goedele Leyssen, een Belgische yoga-teacher die van voor tot achter straalde in haar zen-zijn. Ze gaf een flink aantal tips over slapen en opstaan en je dag goed beginnen. Terwijl ik daar zat en geboeid naar haar luisterde was dat het laatste zetje wat ik nodig had om me lichaam weer eens even goed te gaan resetten die week en een aantal van haar tips in de praktijk te brengen.

Zo heb ik een tongschraper aangeschaft om de dag met een schone tong en smaakpapillen te beginnen, want waarom zou je het detox-laagje wat na een nacht ontstaat niet echt detoxen/verwijderen? het schijnt zelfs je smaakpapillen beter te maken, dus nog een extra reden om dit te gaan doen! Het voelt ook als een schoon begin. Vervolgens maak ik nu een detoxmorningsapje; een halve uitgeperste citroen, een theelepeltje olijfolie en lauwwarm water. Dit drink je om je darmen op te starten en actief te maken. En zo waren er nog een aantal tips over je lichaam bewust maken en activeren zoals ijskoud nadouchen (stel ik nog even uit, stapje voor stapje is ook al heel goed toch 😉
En leerden we een aantal ademhalingsoefeningen met of zonder essentiële oliën die voor extra ontspanning kunnen zorgen tijdens je me-time-momentje. Vooral dat; tijd nemen voor alles, je opstart in de ochtend, tijd nemen voor het ontbijt en vooral je lichaam voelen en daar naar luisteren; je weet t wel en het klinkt zo logisch. Maar let’s be real; we zijn te gehaast te druk en dan gaat deze momenten er het eerst aan. Maar geïnspireerd was ik en dat zette me aan om er echt wat mee te gaan doen, aan de slag te gaan. Maar even terug naar die vrijdagavond.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na de workshop verwende Ibis ons nog met wat healthy snacks en toen was het tijd om ons bed op te zoeken want we moesten de dag erna alweer om 7 uur paraat staan voor een trampoline-work out van Jump4Joy.  Een intervaltraining waarbij je verschillende springbewegingen maakt op een kleine trampoline. Trampoline fitness dus! Door de elastische vering in de trampoline train je al je spieren.
Wat was dat tof! Helemaal los gaan en je vol adrenaline overgeven aan de pittige oefeningen op een flexibele ronde kleine ondergrond. Spannend, maar ook echt leuk! Het is een nieuwe trend op fitness gebied over komen waaien vanuit Tjechië en sinds kort al erg populair in hoe kan het ook anders; de USA. In Nederland komen er steeds meer locaties en fitness centra bij die het ook aanbieden. Ik wacht met spanning af tot het in Utrecht komt, want lijkt me heel erg leuk om nog eens te doen. Veel toffer dan rennen op een loopband of trekken aan een roeiapparaat. En ook ziet het er nog eens hip uit!

Na de workout gingen we richting de ontbijtzaal waar we door Denise Kortlever journalist en food fotograaf nog even extra gewezen werden op de ideale ontbijt ingredienten en bereidingen van ontbijtjes. En toen mochten we los gaan op het uitgebreide ontbijtbuffet van Ibis.

Ibis heeft zich enorm gefocust op het ontbijt het laatste jaar en dat is te zien. Wat een keuze uit verse producten; groenten, fruit, zaden, zuivel, noten en zelfs verse kruiden uit de tuin. Alles is aanwezig om het perfecte gezonde ontbijtje te maken die je energie geeft voor een hele dag. Cheers to a good start of your day!! Heerlijk ontbeten en ook lekker de tijd genomen en van alles geproefd en geprobeerd.  Na deze top start van de dag checkten we geinspireerd uit om direct wat inkopen te gaan doen. Goodmorning body, I am going to focus on you again. Thanks you Ibis for reminding me!

No tags 0