Tender: het nieuwe Tinder voor food lovers

by

Tinder, Grindr, 3nder en Happen gingen deze app voor. Het staat een beetje bekend als een vleeskeuring waarbij je naar rechts swypt als je de foto leuk vindt en naar links swypt wanneer de foto niet boeiend genoeg is. Ik heb hiervoor nog nooit op m’n telefoon naar rechts of links geswypt om iemand door mijn keuring te halen. Het doel van dit soort apps is over het algemeen een beetje eh… off. Ook al kunnen er ook mooie ontmoetingen uit voortkomen hoor (Justine en de BF!). Vind ik leuk. Maar een app zoals Tinder is normaal niets voor mij. En toen kwam Tender, waar goede foodporn is te vinden .En dat vond ik veel interessanter.

Eten maakt mij blij. Ik kan dan ook uren op Pinterest zitten en mooie plaatjes van eten bekijken. Tot ik trek krijg, dan is het tijd om wat lekkers klaar te maken. En met Tender is het eigenlijk twee vliegen in een klap.

Hoe werkt Tender dan?
Net zoals Tinder en haar broertjes en zusjes kun je naar rechts swypen wanneer je de foto leuk vindt. En bij het swypen naar rechts wordt het recept automatisch voor je opgeslagen. Nice, he?

screen2-610x1237screen4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt met Tender ook weer filteren zodat je echt vindt waar je naar op zoek bent. Dit keer geen geslacht, leeftijd en de afstand in kilometers. Maar wel recepten voor cocktails, vlees of vis, vegan en toetjes. Met dit gemengde weer van regen, wind en een beetje zon was ik op zoek naar lekkere soepjes. In mijn soep-receptenboek staan op dit moment:

  • smoked salmon cream cheese soup
  • spinach and mint soup
  • tortilla soup with shredded chard
  • khao suey: Burmese style curried noudle soup

Confession: ik ben verslaafd. Ga jij vanaf nu ook Tenderen?