Tafel vol lekkers bij de Sweet & Salty brunch

by

Gisteren was het zover de Sweet & Salty brunch! Mijn missie: een gezellige dag met 4 meter tafel vol lekkers!
Als Miss chaos was het voorbereiden redelijk C H A O S, maar voornamelijk in mijn hoofd. Ik sliep vrijdagnacht redelijk slecht (lees 4 uur s’nachts wakker worden met de gedachten dat ik de deegroller niet moest vergeten).
Dus zaterdagochtend om 6 uur uit de veren om mijn boodschappenlijstje te perfectioneren omdat ik echt NIET de vaker dan 2 x naar de supermarkt wilde gaan. Uiteindelijk toch 4 x geworden omdat ze niet overal alles hadden, meh.
Het niet meer hebben van een auto is ook MEH MEH MEH. Natuurlijk dacht ik gewoon lekker veel mee te kunnen nemen op de fiets met alleen een mandje en rugzak.  Ik probeerde dus weg te fietsen met een mand vol eieren (42 stuks), een rugzak en twee zware tassen aan mijn arm. 3 seconden later lag ik op de grond met de fiets, rondvliegende wortels en o.m.g de eieren. Ik kon wel janken, maar meer om het feit dat ik bang was dat iemand mij zag. Als een gek raapte ik snel al mijn boodschapjes en ging ik lopend verder. Goed nu wil je vast weten hoeveel eieren de ‘crash’ hebben overleefd. Het viel mee, ik had nog 30 hele eieren.

Kijk ik zo boos?

Eenmaal alle boodschappen in huis besloot ik nog even naar de stad te fietsen voor bloemen, noten en cupcake vormpjes. Met mijn muziekje op loop ik snel door de stad om mijn dingen te halen. Ik word vervolgens aangetikt door een man “Hey, kun je niet wat vrolijker kijken, het zonnetjes schijnt”? Ik was zo verbaasd, kijk ik zo boos? Na die verbazing kwam de gedachte SHUT UP, LEAVE ME ALONE IK HEB HAAST. Waarschijnlijk keek ik toen nog bozer. Onderweg naar de nootjes op de markt roept een meid met moeder “Zo je mag ook wel lachen hoor”…. OMG ben ik zo erg? Ik heb stress laat me, er staat straks een mega bakklus op mij te wachten. Eenmaal thuis, B A K  M O D U S  O N !

Er stond een hoop op mijn lijstje. Er kwamen zelfs nog 3 dingen bij die eigenlijk niet op de lijst stonden. Ik was gewoon bang dat het niet genoeg was. Om een beetje structuur in mijn planning te maken besloot ik de zaterdag te spenderen aan het bakken van alle zoete dingen en zondagochtend alle hartige gerechtjes. Het ging gelukkig allemaal goed en er is niets mislukt, YAY! Ik heb het mezelf wel lastig gemaakt door af te wijken van de lijst en het allemaal perfect te willen. Soms moet je ook gewoon hulp van accepteren en niet alles alleen willen doen (leermomentje).Gelukkig met wat hulp op zondagochtend was alles precies op tijd klaar! Naast het bakken was de woonkamer ook mooi versierd en de tafel gestyled met prachtig servies van Bitossi (ben serieus echt verliefd op alles van hun).

Rond een uurtje of 12 kwamen alle gasten binnen en met mijn perfecte presentatie skills (not) opende ik de brunch! Zo na een flinke lap tekst is het nu tijd voor alle foto’s en de gerechten die ik allemaal heb gemaakt:

Brunch 2

Op de tafel zie je croissants met kaas en chocolade, lemon blueberry taart, havermoetkoekjes, spinazie ricotta quiche, carrotcake, bacon scones, chocolade cupcakes met pindakaas en blueberrymuffins.

Brunch 3

Indische saucijzenbroodjes, granola, havermoutkoekjes, carrot cake, chocolade cupcakes met pindakaas
en gezonde kokosballen met chocolade. 

Brunch 4

Appel kardemon caken & tosti met kaas, la vache qui rit, beenham, jam en mosterd. Klik hier voor het recept van de tosti.

Brunch 5

Aardappelschijfjes met room, kaas, pancetta, chili en ei uit de oven. 

Brunch 6

Heerlijke Newby thee uit London en lekker filterkoffie van mijn mooie roze Moccamaster

Ik heb in totaal 15 soort gerechten gemaakt en iedereen ging met een volle buik & doggy bag naar huis en misschien ook wel een muffintop ;). Het was echt een geslaagde brunch! Zou jij ook de volgende keer willen komen? Wie weet organiseer ik er nog één ;).

XOXO Justine

No tags 0
  • http://www.commedescoco.nl/ Comme Des Coco

    Wat ziet dat er allemaal lekker uit zeg! 🙂 En ik ben verliefd op je roze koffie apparaat <3