Tips gezond eten in Utrecht

by

Zoals jullie wellicht weten train ik bij Elite Fit en daarbij hoort ook een voedingsplan. Het voedingsplan bestaat uit verschillende fases waarbij je niet altijd maar alles kan eten. Maar uit eten is zo leuk dat ik heb uitgezocht waar je nu lekker kunt eten als je bijvoorbeeld in Fase 1 zit (geen suikers, koolhydraten, gluten lactose en fruit). Gelukkig is dit niet onmogelijk en kun je nog op best een aantal plekken eten of bestellen.

Lunch

 • Bluzone2go 
  Hier zit je eigenlijk veilig en als Elite member kun je gewoon aangeven in welke fase je zit en krijg je bovendien nog 10% korting. Voor fase 1 is het een salade met eventueel groente en kip.
 • Sla – Voorstraat & Nachtegaalstraat
  Hier kun je zelf je salade samenstellen of een lekker soepje nemen. Je krijgt veel en de salades zijn erg vullend.
  Mijn favoriete salade is die met buffelmozzarella. Je kunt die linzen eventueel vervangen door bijvoorbeeld bloemkool, dan is die fase 2 proof. Op een warme dag zou ik ook zeker de Iced latte aanraden met rijst-kokosmelk.
 • Gys
  Gys is een biologische tentje met 2 locaties in Utrecht (Voorstraat en Amsterdamsestraatweg). Hier heb je best veel keuze! De kaart wisselt wel, dus check die vooraf even.
 • Poké Perfect
  Kies voor de salade. Ik maak mijn eigen bowl met organic kale, tonijn, komkommer, avocado, radijs en paprika. Als topping neem ik de siracha mayonaise, chili flakes en een beetje zout.
 • Bagels & Beans
  Ook hier kun je terecht voor ontbijt & lunch. Ze hebben naast bagels ook lekkere salades! De salade rookkippetje is fase 1 proof en bevat o.a. avocado, zongedroogde tomaatjes en kip. Als ontbijt kun je ook een nootgeval nemen met walnoten, banaan & yoghurt. Je kunt vragen of ze de

Diner

 • Kloek
  Je kunt natuurlijk de halve kip nemen met daarbij de gegrilde groenten. Je krijgt best veel groente als side dish. Zit je in fase 3 dan kun je ook de zoete aardappel friet erbij nemen.
 • Kippig
  Dit kun je alleen bestellen. Ik neem zelf altijd de kipspiesjes met groente van het seizoen. Maar je kunt natuurlijk ook voor de halve kip gaan. De salade is ook altijd lekker.
 • Beers & Barrels
  Kies voor de steak en vervang alle extra’s die erbij zitten voor gegrilde groenten. De halve kip is hier ook erg lekker.
 • Poke Perfect – zie lunch 

Heb jij nog tips voor healthy food in Utrecht? Laat het dan ff weten 🙂

 

No tags 0
 • Ralf

  Erg handig!! Ik zit nu ook in Fase 1 en je blog heeft me veel geholpen.
  Dank je wel 🙂