New York – 10 dingen die anders waren dan ik dacht

by

Na 6 seizoenen Sex and the City, Gossip Girl, 3 seizoenen Suits, Home Alone en nog veel meer films heb je toch een bepaald beeld gecreëerd bij New York. Althans, ik als visuele sukkel. Ik leefde in een soort van bubble. De New York bubble. Het stond op nummer 1 van mijn bucket list. Ik ben overigens ook super onvoorbereid naar New York gegaan. Zo ben je zonder wereldstekker kansloos. Dus dat. Voor jullie 10 dingen die ik tijdens New York heb ervaren en in mijn hoofd anders waren:

1. New Yorkers zijn net zo stijlvol als Carry Bradshw
Nah. Ik heb de meeste mensen in een hardloopbroek en sneakers zien lopen. Die waren overigens niet aan het ‘hardlopen’. Maar over het algemeen rocken de asians de straten van New York.

New York style

2. Grote porties bij de Mc Donalds 
Mc donalds is natuurlijk geen eten. Maar ik had re-fills en wat hier groot is, is daar een klein menu, in gedachten. Maar qua grote is het allemaal hetzelfde. Nee, nee geen super sized cola. En ook geen refills. Bummer! En qua interieur lopen ze daar trouwens ook nog 20 jaar achter. In Nederland begint het bijna op een echt restaurant te lijken.

3. JFK airport
Waarom ik dacht dat ik op een super modern vliegveld zou aankomen weet ik eigenlijk niet. Dat is het dus niet. Het lijkt alsof je in een jaren ’90 film bent binnen gewandeld. En op de terugweg achter komen dat er geen tax free M.A.C. te verkrijgen was…. JANKEN.  Maar het feit dat ik een halve kilo pretzel m&m’s kon kopen, maakte mij wel weer gelukkig. En het personeel daar, nah. Niet de meest vriendelijke… Eerder chagrijnige en ‘need to get laid’ (zoals ze vaak in de film zeggen) figuren. Zo schreeuwde een griet (die alleen tickets moest scannen) tegen mijn vriend ” YOU GOT THE WRONG TICKET YOU ARE WASTING MY TIME”…hoezo het is niet zo dat wij nu verder kunnen lopen of zo?

4. De dollar
Ik dacht dat ik alleen met briefjes liep te zwaaien en niet met een kilo aan muntjes in mijn tas liep. Ik heb een vergrootglas erbij moeten pakken om te zien hoeveel iets waard was. Overigens duurde het 3 dagen voor ik door had welk muntje welke waarde had. NYC’ers zijn over het algemeen niet super enthousiast als je een hand vol muntjes op de toonbank legt. Maar toch wel bereid om de muntjes voor je uit te zoeken.

5. Tax en fooi
‘WOW’ het is hier echt goedkoper (lees: kom een afgeprijsde ketting bij de h&m tegen voor $5 dollar tegen)! Nah ah, er komt nog tax bij. Uiteindelijk komt het weer op hetzelfde neer. Dit geldt overigens voor alles. Winkels, restaurants en de taxi. Meestal staat er wel bij hoeveel de fooi is en soms is het al inbegrepen. Stom system overigens.

6. Stopcontact
” Oh gawd, ze hebben hier een ander stopcontact.We hebben geen wereldstekker. HELP!” Een kwestie van slecht voorbereiden. Geen telefoon opladen, geen haar föhnen of stijlen. “Argh”. Gelukkig bestaat er een Best Buy en koop je voor $ 3.99 een wereldstekker. Oh + tax natuurlijk!

7. De hot dogs bij zo’n typisch kraampje bij central park zijn lekker 
Ik moest en zou een hot dog halen bij zo’n kraampje. Ik bedoel als Harvey Specter (Suits) daar zijn hot dogs koopt dan moet het toch wel lekker zijn? Hij in ieder geval wel (klik hier als je niet weet wie Harvey is) Anyways de hot dogs bij zo’n kraam zijn niet te eten. Je kunt beter je dollars besteden bij Asia dog :).

New York Hot dog

8. Even ‘oversteken’ in Central Park 
Vanuit het American Museum of Natural History is het even ‘oversteken’ naar het Guggenheim. Uhuh. Dit is een pittige wandeling. Maar ach, hier en daar naar een eekhoorn kijken die zijn nootjes aan het verstoppen is. Is ook leuk!

9. The yellow cab
Heb ik in gezeten. De groene is fijner.

10. New Yorkers weten ook de weg niet
Wil je de weg vragen. Grote kans dat je de juiste richting op wordt gestuurd maar dat je het een blok verder maar nog eens moet vragen. Ze weten het ‘ongeveer’.

Mijn bubble is een soort van geburst. Maar New York blijft AWESOME! KLM lees je mee? Stuur mij terug!

 • Wendy

  Haha zo herkenbaar!! Ik had precies het zelfde als jij. Ik ben er een week geweest ik vond het te lang

  • Justine Biesot

   HAHA, ja ik vond het ook wel lang maar ook weer snel. X

 • Justine

  Haha zo leuk geschreven! Ik ben er nog niet geweest, maar het staat hoog op mijn lijstje!

  • Justine Biesot

   Ja je moet er echt heen! Ik ga misschien over 2 jaar weer. x

 • disqus_dzQowbRt07

  Grappig om dit te lezen!^^ Ik ben er 2 jaar geleden geweest en ik moet zeggen dat mn “bubble” werkelijk is geworden haha. We hebben toen ook vaker McDonalds gegeten en dr was gwn refill en we kregen zoveel mogelijk sausjes erbij zonder dat we er 50 cent extra moesten neerleggen! Wat betreft shoppen heb ik t ook veeel goedkoper ervaren al zit de tax er inderdaad nog niet bij. Zo heb ik bv Tommy polo’s gehaald voor maar 25 dollar! (Geen namaak!)

  • Justine Biesot

   OH! Misschien hebben ze nu besloten dat het toch niet zo gezond is al die refills! Haha. Ik heb de refills en gratis saus wel gezien bij Shake Shake en Clarks. IK heb trouwens wel veel levi’s en nike’s meegenomen. Dat was wel cheap! En die polo’s zijn inderdaad cheap X

 • Fleur(www.chereneffefleur.com)

  Leuke blog 🙂

  • Justine Biesot

   Thanks Fleur! x

  • Justine Biesot

   Thanks! x

 • MyPink Boudoir

  Wat leuk en grappig geschreven! 🙂
  De tax is inderdaad super vervelend net als de mini muntjes die geen logische maat volgorde hebben.. De hot dog moest ik ook zo nodig proeven maar was ook niet van onder de indruk, bij Mac heb ik wel altijd refill gehad en de porties van frietjes en drank vond ik wel veel groter.
  Jouw bubble is dan wel geburst maar het is geweldig dat jij het kon meemaken en zo de nummer 1 van je bucket list kon afvinken! 😉 Wat is trouwens nu je nummer één?

  X, Marky
  http://www.mypinkboudoir.eu

  • Justine Biesot

   Thanks Marky! Ja mijn post over de leuke dingen komt nog 🙂 hihih. Next thing op mijn bucket list is Tokio! En die van jou? x

   • MyPink Boudoir

    Haha 🙂
    Tokio klinkt leuk! Ik zou graag meer van Amerika zien (Florida, Hollywood, Las Vegas) en Thailand en London bezoeken! Maakt mij niet uit in welke volgorde 😀

    • Justine Biesot

     Oeh dat klinkt ook wel goed! Grand Canyon staat ook nog op het lijstje. Thailand trouwens ook :). X

     • MyPink Boudoir

      Genoeg te zien op deze Aarde iig 😉 Hoop dat wij ze allemaal zullen zien! 🙂

 • Sander

  wat is deze blog voor iets? waarom bestaat dit?

 • http://taoofsophia.com/ Sophia | TAO OF SOPHIA

  Super leuke blog heb je! Een uniek concept 🙂

  Leuk je ontmoet te hebben gister!

  xx