Dogma – De hotdogbar van Utrecht

by

Ik kan niets anders dan mensen waarderen die met passie een eigen onderneming starten. Na een aantal jaar bedenken van een plan, reizen en natuurlijk rondkijken naar wat er al is in Utrecht en vooral wat er niet is.
Waar we voorheen voor een habbekrats een hotdogje bij de Ikea scoorden (altijd twee) kunnen we nu in Utrecht echt genieten van een culinaire hotdog! En ja het is nu al een succes!

Dogma5

Dogma

Het is de eerste hotdogbar van Utrecht. De zaak is echt tot in de puntjes afgewerkt en let vooral op de mooie details. Check vooral even je servetje. De heren hebben zelf de recepturen van hun worsten en broodjes ontwikkelt.
Ze hebben worsten van varkens-, rund-, en kippenvlees maar ook vegetarische hot dogs. Zo is er voor iedereen een worst ;).
Natuurlijk wel met verschillende toppings en je kunt kiezen tussen een wit of bruin broodje! Daarnaast kun je ook nog wat homemade frieten nemen maar voor een lunch is een broodje meer dan voldoende.

Dogma 6

Het interieur is ook prachtig, natuurlijk wel met een ‘hipster’ gehalte. “But hey, I love it”. De grote marmeren muur die vonden ze tijdens de verbouwing na een aantal lagen muur weghakken. Hoe tof is dat? Misschien ook een leuk weetje is dat er vroeger een slager in heeft gezeten. It was meant to be!

Okay, ik ben wel mevrouw burger. De burgertentjes poppen als paddenstoelen uit de grond in Utrecht. Ben er wel een beetje klaar mee haha. Dus blij dat er nu ook wat anders is.  Deze hotdogs zijn echt lekker; De worsten zijn goed gekruid en goede smaakcombinaties. Het broodje is ook erg lekker. Ik dacht eerst dat het een hard broodje was, maar hij was crispy on the outside en zacht van binnen. Perfect! Je kunt ook nog de zelfgemaakte frieten erbij nemen voor de grote trek. Yum!
Dogma is zowel voor de lunch als diner een echte aanrader.

Dogma2

dogma 7

Dogma
Voorstraat 16
Utrecht
Website: dogmahotdogs.com

 

No tags 1
 • http://www.ookannadoetdingen.com Anna

  Cool! Ik liep er laatst langs en werd al meteen nieuwsgierig. Maar eens snel naar deze plek toe! 🙂

  • Justine Biesot

   Ja, het is lekker!!!

 • Justine Biesot

  Op vrijdag 29 april 2016 heeft Disqus het volgende geschreven: