Amerikana Utrecht

by

Soms moet je net even buiten de binnenstad kijken voor een leuke hotspot! Een tijdje geleden zocht ik met vriendinnetje Charissa een leuk eettentje waar we beiden nog niet gegeten hadden. We kwamen uit bij Amerikana; een nieuw tentje aan de Catharijnesingel in Utrecht.

Amerikana 2

Amerikana Utrecht

Met een liefde voor Amerika hebben eigenaren Roy en chefkok Kevin restaurant Amerikana geopend. Je vindt hier de klassieke Amerikaanse gerechten met een twist. Het zijn allemaal kleine gerechten waar je er meerdere van kunt nemen of kunt delen. Om de twee maanden bedenken ze weer nieuwe gerechten. Ik heb gelukkig al de eerste kaart geprobeerd en mocht ik van Roy als eerste de gerechtjes van de nieuwe kaart proeven! Wat een eer! De populaire gerechten, blijven natuurlijk op de kaart staan. Want ik zou denk ik heel hard gaan huilen als de Mac & Cheese en buikspek met Madame Jeanette popcorn van de kaart verdwijnt. Op de laatste dag van de oude kaart organiseert Amerikana een ‘leftover day’. De laatste dag dat je nog kunt genieten van de oude kaart.
Ik heb daar nu twee keer gegeten en ik ben fan! Ieder gerechtje is bijzonder qua smaakcombinatie! Echt een feestje in je mond. 

Tijd om te kwijlen

Amerikana 3Borrelplankje

Amerikana wafel

Wafel met cheddar, rode ui en roze peper stroop 

Amerikana kwartel

Kwartel, pimeton, coleslaw en mostersaus 

Amerikana 4Wonton met sparibs, portobello en crème fraiche & cheesecake

Restaurant Amerikana
Catharijnesingel 81
3511 GP Utrecht

Website: http://restaurantamerikana.nl/
Facebook: restaurantamerikana

No tags 0